Materijali

Eksterijer

Svi stambeno-poslovni objekti (lamele) u okviru Banovo Brdo Residences imaju podzemnu garažu. Izdržljivost, bezbednost i snažnu konstrukciju objekata obezbedili smo kroz jezgro od armiranog betona koji obuhvata stepenište, liftove i instalacione vertikale i kombinaciju vertikalnih elemenata i međuspratnih punish ploča od armiranog betona.

KROV I KONSTRUKCIJA

U skladu sa seizmičkim uslovima i uslovima geomehaničkih karakteristika same lokacije, krovne ravni se sastoje iz segmenata sa ravnima u nagibu 2%. Odvodnja krova se vrši preko slivnika sa integrisanim grejačima i vertikalama koje su povezane na atmosfersku kanalizaciju.

FASADA I TERASE

Objekti imaju različite tipove fasadnih zidova, u zavisnosti od spoljašnjeg materijala i estetskih i funkcionalnih osobina. Svi zidovi su višeslojni sa različitim završnim obradama. Postoje dva glavna tipa fasade: prvi je ventilisana fasada napravljena od kompozitnih materijala, dok je drugi kontaktna fasada.

FASADNA STOLARIJA

Koristi se aluminijumska stolarija s visokom mehaničkom otpornošću. Većina fasadnih otvora u dnevnim zonama i spavaćim sobama su francuski balkoni. Kao zaštita od sunca, predviđeni su automatski spuštajući aluminijumski venecijaneri od poznatog proizvođača. Terasama i francuskim balkonima dodata je stilizovana metalna ograda.

ENTERIJER

Svaka lamela, poseduje svoje posebno jezgro koje uključuje liftove i stepenište. Ulazni holovi, koridori i stepeništa imaju podove od granitne keramike prve klase renomiranog proizvođača.
Svaka lamela ima dva lifta dok ulazni holovi sadrže recepciju i poštanske sandučiće. Ulazna vrata stanova su projektovana da budu sigurnosna, opremljena metalnom konstrukcijom i protivprovalnom bravom od renomiranog proizvođača. Ona su obložena farbanim medijapanom, širine 100 cm i visine 230 cm.
Sva unutrašnja vrata su visokokvalitetna,sa završnom obradom, farbanim medijapanom. Unutrašnja vrata imaju standardnu visinu od 230 cm, ali variraju u širini: 80 cm za kupatila, toalete i vešernice, te 90 cm za spavaće sobe.
Zidovi koji dele dva stana su sendvič konstrukcije, dok su unutrašnji zidovi napravljeni od 12cm blokova.
Plafoni su dizajnirani kao monolitni i ravni, napravljeni od gips-kartonskih ploča postavljenih na aluminijumskoj konstrukciji.

Spoljašna vrata

Unutrašnja vrata

Prozori

PODOVI
& KERAMIKA

Naši podovi su konstruisani da budu dugotrajni i da doprinose zvučnoj i termo-izolaciji. Na osnovnu ploču od armiranog betona, dodaju se termoizolacija i thermosilent membrana za zaštitu od buke. Zatim sledi mašinski postavljena cementna košuljica obogaćena fibrinom, na koju se, u hodnicima, dnevnim zonama i spavaćim sobama, postavlja višeslojni drveni parket renomiranog proizvođača, uz upotrebu lepka. Pripadajuća lajsna za parket je od obojenog medijapana.
U prostorijama gde je prisutnost vode, kao što su kupatila, toaleti, kuhinje i vešernice, slojevi poda su sledeći: termoizolacija, thermosilent membrana, mašinski postavljena cementna košuljica s fibrinom, hidroizolacioni premaz, te na kraju granitna keramika. Keramika koja je korišćena u kuhinjama i sanitarnim prostorima je specijalno dizajnirana: laserski sečena, retifikovana granitna keramika većeg formata.
Što se tiče terasa, koristi se protivklizna keramika, takođe laserski sečena i retifikovana, upotpunjena odgovarajućom soklom.

SANITARIJE

Kupatila i toaleti sadrže visokokvalitetnu sanitarnu opremu. U većini kupatila predviđene su standardne ugradne kade, dok su master kupatila opremljena walk in tuš kabinama s podnom rešetkom za odvod i elegantnim staklenim pregradama. Lavaboi i WC šolje dolaze sa sporospuštajućim poklopcima i ugradnim vodokotlićima. Dodatno, sve slavine i baterije u ovim prostorijama su od poznatog proizvođača.

Materijali - banovo-brdo